Tamara Koopman - Vlindervrij

BLOG

Ga mee op reis in mijn zoektocht naar het voelen en ervaren van vrijheid van binnenuit.

Geïnspireerd door de natuur, muziek, gevoelens, emoties, gesprekken, boeken, films en meer zal ik mijn belevingen vertalen in verhalen, poëzie, dans, recepten, foto's en video's. 

Meld je aan en laat je inspireren! 

WEER SAMEN DANSEN 💃

WEER SAMEN DANSEN 💃

Ready for the #thefreeyou?!

✨ Aanstaande vrijdagavond 3 juli om 19.45 ✨
Beweeg, dans en adem jezelf vrij @Sportcentre de Dieze

Beperkt aantal plaatsen!

Ik hoop tot dan(s)! 💃

01/07/2020
NEW TO NIA®PLAYSHOP

NEW TO NIA®PLAYSHOP

Op woensdagavond 19 februari van 20.15 tot 21.30 introduceer ik Nia’s fitness en lifestyle practice in een New To Nia®PlayShop bij SportCentre De Dieze in Den Bosch. Hierin zal ik op speelse wijze ingaan op wat de Nia®Techniek en Nia’s filosofie inhoudt, waarna in het tweede deel op fysieke wijze kan worden ontdekt hoe deze techniek wordt toegepast in een Nia®les en wat Nia met je kan doen. Kom ontdekken en ervaren wat al 12 jaar lang mijn grote passie is! 

 

01/02/2020
NIA®MOVING TO HEAL - INTRODUCTIEPLAYSHOP

NIA®MOVING TO HEAL - INTRODUCTIEPLAYSHOP

Op dinsdagochtend 11 februari van 11.15 tot 12.30 geef ik een IntroductiePlayShop Nia®Moving to heal  bij SportCentre De Dieze in Den Bosch (Werfpad 5).

Nia®Moving to Heal is voor iedereen die zich beter wil voelen; voor iedereen die aan het genezen is van een fysiek, emotioneel of mentaal trauma. Deze les is daar om jou te helpen in dit proces. Dus of je nu ziek bent, geblesseerd, getraumatiseerd, verdriet wil verwerken, van verslaving wilt herstellen of een ander gezondheidsprobleem hebt, kun je komen bewegen, staand of zittend op een stoel, op inspirerende muziek in een veilige omgeving. Je leert te luisteren naar je lichaam; naar wat je voelt. Nia®Moving to Heal richt zich op (lichaams)bewustwording en het vergroten van dankbaarheid voor je lichaam. 

01/02/2020
NIEUW: NIA IN DEN BOSCH

NIEUW: NIA IN DEN BOSCH

Vanaf 10 januari 2020 geef ik wekelijks Niales bij SportCentre De Dieze in Den Bosch. 

01/02/2020
OPENING PER 1 SEPTEMBER 2019

OPENING PER 1 SEPTEMBER 2019

Met groot enthousiasme en geïnspireerd door mijn ervaringen in Amerika de afgelopen twee jaar heropen ik op 1 september 2019 a.s. mijn tuinstudio genaamd SoulTree Studio.

 

16/08/2019
AL EEN HALF JAAR IN BOISE, IDAHO!

AL EEN HALF JAAR IN BOISE, IDAHO!

De tijd vliegt! We zitten alweer een half jaar in Amerika. In Boise, Idaho. Wat kun je veel meemaken in een half jaar tijd en ook weer gewoon raken aan dingen, waarvan ik dat een half jaar geleden niet had kunnen denken. 

 

13/04/2018
MY NEXT MOVE

MY NEXT MOVE

Een volgende stap in mijn leven, een stap om stil te staan en mezelf te kunnen onderzoeken en ontwikkelen, en toe te komen aan het kunnen onderzoeken van vrijheid, zoals ik graag wenste.

12/11/2017
CRASHEN, CHILLEN EN LOUNGEN

CRASHEN, CHILLEN EN LOUNGEN

Na 7 weken kamperen in ons huis in de VS is het eindelijk zover; we kunnen crashen op de bank, chillen in een luie stoel en loungen op de matrassen. Ook hebben we al meer van de omgeving mogen ontdekken en onszelf pioniers gewaand in het prachtige wilde Idaho.

25/10/2017
MIJN GEZONDHEID. MIJN VRIJHEID.

MIJN GEZONDHEID. MIJN VRIJHEID.

Mijn gezondheid heeft pas betekenis gekregen, toen er daadwerkelijk iets aan de hand was; toen bleek dat ik een melanoom had. Mijn eerste gedachten na de diagnose waren: 'Ik ga dood.' Dat moment was het moment dat mijn leven radicaal veranderde. Nu, bijna 10 jaar later, zie ik dat moment als mijn geluk.

30/09/2017
Dé HANDVEGER EN BLIK 😁

Dé HANDVEGER EN BLIK 😁

In Boise was het nog 1 dagje goed weer! Dus ik ben nog eens op mijn fietsje naar Flying M Coffeehouse gegaan met weer een kleine blogpost als resultaat; over dat ik binnenkort mag gaan lesgeven. Jippie!! En, last but not least: de handveger en blik! Hier is 'ie dan 😁.

29/09/2017
PRAKTISCHE VRIJHEID

PRAKTISCHE VRIJHEID

Nog steeds geen bank om op te crashen en gewoon eens lekker lui te zijn, als dat ooit mogelijk mocht zijn voor mij. Het zit denk ik niet in mijn aard om lui te zijn. Al heb ik per dag een paar uur extra, vul ik die met gemak in. Maar nu even een bepaalde rust; zittend in een hippe coffeeshop schrijf ik deze blog.. 

25/09/2017
VAN REP EN ROER NAAR RUST EN RUIMTE

VAN REP EN ROER NAAR RUST EN RUIMTE

..poehee, nu 2 weken na onze emigratie kan ik pas zeggen dat ik wat aan het bekomen ben van 2 maanden in rep en roer te zijn geweest. 

31/08/2017
NOURISHING NIA NIGHT

NOURISHING NIA NIGHT

Wat een prachtige avond hebben we gehad. Het weer was goed. De workshops waren mooi; dank jullie wel, Lotte, Petra, Fanneke, Dhyana en Hester voor jullie energie, tijd en enthousiasme. Het eten was hopelijk lekker en de gezamenlijke dans onder de volle maan was magisch. Alle mooie vrouwen aanwezig: bedankt voor het samen ophangen van de slingers zaterdag. Met een vol hart zal ik vertrekken naar Amerika. <3

11/07/2017
NOURISHING NIA NIGHT MENU

NOURISHING NIA NIGHT MENU

Iedere keer als ik met voeding werk, zoals voor de Nourishing Nia Night van a.s. zaterdag, word ik zo enthousiast. Steeds weer besef ik me dan hoe leuk ik dit vind. Heerlijk creëren! 

06/07/2017
VLINDERVRIJ

VLINDERVRIJ

Het is zover! Mijn website gaat VlinderVrij! Ga snel kijken, dansen, creëren en laat je inspireren!    

04/07/2017
ALLE COLUMNS IN EEN E-BOOK

ALLE COLUMNS IN EEN E-BOOK

Vanaf nu te downloaden op mijn website: de verzameling van mijn bijna 50 columns en 25 recepten voor DeMooiBoxtelKrant, geschreven in de afgelopen 3 jaar.

02/07/2017
FANTASTISCHE BOSBESSENBRAMENTAART - RAW VEGAN

FANTASTISCHE BOSBESSENBRAMENTAART - RAW VEGAN

Wat een zomerse temperaturen dit weekend! Te heet om buiten iets te doen, dan maar heerlijk binnen aan het creëren. Maak vandaag nog deze fruitige frisse zomertaart; ideaal als verkoelend tussendoortje of als dessert. Echt smullen zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers vol mooie nutriënten! EnJOY!

30/05/2017
SOEPELHEID, VRIJHEID EN ELEGANTIE

SOEPELHEID, VRIJHEID EN ELEGANTIE

Kijkend naar onze twee katten, hoe soepel zij bewegen: hoe heerlijk vrij zij rollen over de grond in de zon, hoe zij met gemak springen naar de vlinders in de tuin en hoe gracieus ze lopen met een grote nieuwsgierigheid, maakt me vaak snakken naar het eigen zijn van diezelfde soepelheid, vrijheid en elegantie. Zij zijn echt thuis in hun lichaam. Ze weten van nature wat hun lichaam kan.

30/05/2017