Tamara Koopman - Vlindervrij

MY NEXT MOVE

Dans  /  12/11/2017

Ik heb een volgende stap genomen in mijn leven, een stap om stil te staan en mezelf te kunnen ontwikkelen en toe te komen aan het kunnen onderzoeken van vrijheid, zoals ik graag wenste.

Ik heb ruimte gecreëerd om nieuwe dingen te leren over mezelf, over mijn lichaam en over mijn energie; om mijn lijf op een andere wijze te gaan ervaren. Ik ben namelijk op weg van Boise naar Seattle voor mijn eerste weekendtraining Healing Qigong bij Dr. Liu Dong. Deze opleiding is een meerjarenplan en het geleerde is van generatie op generatie op generatie doorgegeven. Ik kan niet wachten om deze oude wijsheid te mogen ontvangen. Sinds mijn eerste qigongles in 2008, destijds in Portland, ben ik geboeid door deze bewegingsmethodiek en het is een droom die uitkomt nu om meer hierover te mogen leren.

Ik zal mijn lichaam anders gaan zien, nog meer in energie gaan zien, vermoed ik, dan ik al deed dankzij de dans. Ik zal stil komen te staan en mogen ervaren waar ik sta, wat ik voel en dat alles wat ik doe van invloed is op mijn energie. Door bewuster met mijn energie om te leren gaan, zal ik bewust(er) kunnen gaan bewegen, letterlijk en figuurlijk, in de richting die goed voelt voor mij.

Die richting voor mij is methodes creëren om me meer vrij voelen, hoe vast ik ook zit in mijn sociale, culturele leven.

Beweging, dans, is hierin een belangrijke methode voor me; om mezelf te bewegen naar vrijheid. Dit kan ik op ieder moment van de dag, overal, klein en groot. Muziek is hierbij essentieel, maar beïnvloedt mijn emoties, waardoor ik me meer vrij, maar ook minder vrij kan voelen. De juiste muziek voor het bewegen en het ervaren van vrijheid is hierin belangrijk. Dit is persoonlijk. Maar voor mij misschien nog het belangrijkste is het kunnen geven, het lesgeven, het mensen meenemen op deze reis naar meer vrijheid door middel van beweging en muziek. Om mensen te mogen raken, om verschil te maken in het leven van mensen, met mijn keuze in muziek en beweging.

4 maanden lang heb ik geen dansles gegeven tot afgelopen donderdag. Wat heb ik het lesgeven gemist; het kunnen geven, de verbinding maken met anderen. Ik voelde me zo ‘alive’ nadien. Fantastisch! Heerlijk! Echt mijn ding.

Mijn persoonlijke uitdaging binnen de dans is het me kunnen overgeven aan mijn intuïtie.

Ik hoop dat ik door het kunnen stil staan bij mezelf dit weekend, bij mijn lichaam en mijn energie, dat ik meer in contact kom met mijn intuïtie en het beter durf te laten stromen in mijn dans en leven. Ben benieuwd. Later meer.

thumbnail