Tamara Koopman - Vlindervrij

Wat is Nia?

Veel mensen vragen me wat Nia is: Ik noem Nia ook wel eens een work-in ;) of een soort yoga voor mensen die graag dansen. Maar Nia is niet alleen de speelsheid van dans of de mindfulness van yoga, Nia heeft ook de energie en zelfheling van gevechtskunsten als t’ai chi, aikido gecombineerd met de pit van Tae Kwon do, en daarnaast ook veel zachtheid van helende kunsten, zoals de leringen van Moshe Feldenkrais.

Het is de eerste Fusion Fitness ooit. Nia is gecreëerd in Amerika in 1983 door Debbie Rosas en Carlos Aya-Rosas als tegenstroming tegen de ‘No pain-No gain’-mentaliteit, die in de fitnessindustrie heerste en wellicht nog steeds in grote mate heerst. 

Nia is Neuromuscular Integrative Action; het luisteren naar je lichaam en reageren hierop met behulp van de Nia-techniek en inspirerende muziek uit alle stromingen. De afkorting Nia is tegenwoordig een zelfstandig naamwoord, zoals yoga, en wordt ook wel eens vertaald naar Now I Am.

Nia focust zich voornamelijk op lichaamsbewustwording en het vinden van plezier in beweging. Er is structuur, maar ook vrijheid binnen die structuur.

Nia moedigt je aan om op eigen wijze te bewegen; in jouw eigen tempo, luisterend naar je lichaam en het vinden van plezier in bewegen. 
 
Nia nodigt iedereen uit, ongeacht leeftijd en lichaamsvorm, om de beste versie van zichzelf te ontdekken, onderzoeken en te bevrijden.    
 

Het blijft lastig om te beschrijven wat Nia is, vooral omdat iedereen er iets anders uit voor zichzelf eruit kan halen. Ik zeg dan ook vaak: Nia is als chocolade: je kunt het niet beschrijven, je moet het gewoon proeven!

Nia Filmpjes

Hier is een kort filmpje van Nia Australië, dat Nia prachtig verfilmd heeft.

Hier kun je een uitgebreider (Engelstalig) filmpje over Nia bekijken. Het duurt 8 minuten, maar hierdoor krijg je een beter beeld van Nia.

 
Mijn verschillende soorten Nialessen: 
 
Ga naar mijn lesrooster om een Niales te boeken. Hiervoor zal je eerst gevraagd worden om gratis lid te worden van het online boekingssysteem (Momoyoga) van SoulTree Studio.